9 Kelebihan Vitamin C yang Membuatkan Anda Menyesal Kalau Tak Cuba

Assalamualaikum semua..

Cuti sekolah dah bermula ni, ape plan anda dengan family? holiday? balik kampung? atau duduk rumah je diam-diam? hehe..Apepun yang anda nak buat, yang penting jaga kesihatan dan keselamatan diri dan anak-anak. Sekarang ni pun musim demam juga, kena pantau tahap kesihatan anak anda sebelum rancang aktiviti menarik buat mereka.. 🙂

Sempena bulan promosi vitamin C yang super hebat ni, Ayu nak kongsikan kelebihan selepas consume Vitamin C secara konsisten. Diulang ye, konsisten. Ha, kasi bold sikit. Hehe. Sebab Shaklee ni natural supplemen yang takde bahan kimia. Kesan pengambilan vitamin atau supplemen ni dapat dirasa seawal 3 minggu, bukan 3 hari macam sesetengah produk di pasaran. Kesan memang perlahan tapi terbaik! Sebagai pengguna tegar vitamin C, Ayu memang snagat berpuas hati! 😀

Ok, tak sabar nak tahu apa kelebihannya? Tapi sebelum tu, Ayu nak kongsikan dulu apa kelebihan Sustained Release Vitamin C Shaklee berbanding vitamin C lain yang terdapat di pasaran.

>> Sustained Release Vita-C adalah 100% semulajadi, halal, selamat dan berkesan kerana semua produk Shaklee telah menjalani ujian-ujian klinikal ke atas manusia sebelum di pasarkan.
>>Ia bertindak secara “Sustained Release”, iaitu pelepasan vitamin C secara perlahan-lahan dan berterusan setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam.  Maksudnya, 100mg daripada 1 biji tablet (mengandungi 500 mg Vitamin C) akan dilepaskan dan diserap di dalam badan secara perlahan-lahan setiap 5 jam.

Kelebihan Sustained Release Vita-C

menyesal tak guna Vita C lebih awal

  1. Membentuk kolagen 
    • Vitamin C merangsang pembentukan kolagen. Kolagen merupakan sebatian asas otot, tisu,gusi, rangka dan tulang rawan. Sekiranya kekurangan vitamin C kawasan ini akan cepat hilang elastik yang menyebabkan proses penuaan.
  2. Kecantikan kulit
    • Kulit akan lebih cerah dan kurang berlaku masalah kulit kering dengan pengambilan vitamin C secara berterusan.
    • Part ni memang Ayu sendiri yang rasa sebab kulit rasa lebih lembut, dan kurang masalah kulit berminyak. Parut jerawat pun nampak pudar! Alhamdulillah..nanti Ayu kongsikan pengalaman Ayu sendiri ye.. 🙂
  3. Sebagai anti oksidan yang kuat

    • vitamin merupakan antioksidan atau salah satu cara untuk melawan penyakit.
  4. Membantu mencegah kanser
    • mampu meningkatkan interferon semulajadi atau daya ketahanan yang tinggi serta mampu merangsang pengeluaran T-cell untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.
  5. Meningkatkan sistem imun badan
    • membantu membina sel darah merah dalam tubuh untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, mengukuhkan sistem imun.
    • Tips untuk ibu menyusu: Sekiranya anak demam atau selsema, makan vitamin C dan susukan anak dengan kerap. InsyaAllah, selsema dan demam akan beransur pulih.
  6. Membantu meningkatkan kesan pemulihan
    • membantu dalam penghasilan kulit baru, alergi dan memudarkan parut.
  7. Memperbaiki Simpton pendarahan
    • Kekurangan vitamin C menyebabkan masalah gusi berdarah, kulit kasar, kulit ruam dan kulit kering.
  8. Mengelakkan terjadinya insomnia
    • membantu fikiran lebih tenang, kurang stress dan masalah mental seperti keresahan.
  9. Mengekalkan kolestrol sihat
    • membantu megurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengahalang pendarahan dalam hidung dan kapilari dari darah.

Apakah Kesan Kekurangan Vitamin C?

 vitamin c
– Cepat letih dan lema
– Sentiasa tertekan.
– Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik, tapak kaki keras dan kasar.
– Mudah diserang demam, batuk dan selsema.
– Wajah dan kulit lebih cepat nampak tua dari usia.
– Antibodi yang lemah.
– Sakit-sakit sendi.
– Kapilari atau salur darah cepat tersumbat.
– Luka lambat sembuh.
– Gigi kelihatan kuning terutama bagi perokok.
Jika anda mempunyai simptom-simptom kesan kekurangan vitamin C, segera lah bertindak untuk mencari jalan penyelesaiannya. Anda boleh hubungi Ayu untuk tempahan dan khidmat nasihat. Harga untuk promosi bulan November yang hebat ni seperti berikut:
>> Beli sebotol vitamin C (180 biji): RM 92.50
>> Beli 6 botol PERCUMA 1: RM 588.30
>> Beli 2 botol dan diskaun 5%:  RM 186.30
Promosi tamat pada 30 November 2015 tau! Untuk sebarang pertanyaan, hubungi Ayu di 019-2440991. Ayu boleh buat penghantaran ke rumah anda sekiranya anda berada di kawasan Telok Panglima Garang, Jenjarom, atau Banting, dan penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia! 😀
Jumpe lagi! ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge