Herbal Blend Atasi Masalah Gatal, HFMD, Ruam Lampin dan Eczema

Assalamualaikum dan salam Ramadhan..

Baru-baru ni ada customer yang mencari krim untuk menyelesaikan masalah gatal-gatal untuk anaknya. Nama dia Suraya, orang sekitar Banting juga. Masa Suraya call Ayu, dia bagitahu yang dia dapat tahu shaklee ada produk untuk merawat gatal-gatal dan eczema. Apa dia produk tu ya?

Tentulah Multi-purpose Herbal Blend! 🙂

herbal-blend-cream-skin

Alhamdulillah, lepas Suraya dah guna, dia bagi feedback positif tentang masalah anak dia tu, Syukur sangat. Sebenarnya, Ayu sendiri pun guna herbal blend ni. Memang lotion wajib ada kat rumah dan dalam handbeg.

Ayu selalu guna Herbal Blend untuk:

  • Merawat masalah kulit sensitif akibat alergi pada sabun (kulit berkedut dan nipis)
  • Merawat gatal-gatal dan eczema
  • Pulihkan ruam lampin (nappy rash) pada Imran
  • Sapu pada Imran bila dia kena gigit nyamuk atau serangga yang menyebabkan gatal
  • Sapu pada gatal-gatal masa Imran kena HFMD (penyakit tangan, kaki, & mulut)
  • Suami ada gatal kat leher pun saya sapu untuk legakan kegatalan tu
  • Sapu pada jerawat supaya cepat kecut
  • Bantu kurangkan masalah tumit kaki yang merekah

Herbal+blend1

🙂 Krim ini telah diuji secara klinikal di mana ia membantu melembutkan tangan yang kasar, tumit pecah atau merekah.

🙂 Dingin, bermentol dan tidak berminyak

🙂 Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan,termasuk sage, horse chestnut, yarrow dan rosemary.

🙂 Bebas daripada bahan kimia!

Kegunaan lain :

  1. Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
  2. Demam panas (disapu ke seluruh badan). Insya Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
  3. Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
  4. Memecahkan lemak / pembuangan angina dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.
  5. Merawat luka pada puting ibu menyusu (jangan risau kerana ia bebas bahan kimia)
  6. Sesuai digunakan sebagai losyen harian

Jom tengok testimoni pengguna herbal blend..

[Untuk Ruam Lampin]

testimoni herbal blend

Kulit anak saya mudah alami alahan. Getah tepi lampin pakai buang pun boleh jadi punca. Masa saya first time guna, alergic anak dah kronik juga. Bawa pergi klinik ubat sapu doktor bagi tak berkesan. Saya guna Herbal Blend dalam masa 2 hari dah kering. Masa anak kena chicken pox sapu Herbal Blend 3 hari chicken pox kering dan tak tinggalkan parut pun. Sampai sekali jadi losyen dia orang.

[Untuk gatal-gatal dan gigitan serangga]

testimoni herbal blend

Untuk ruam-ruam, kulat susu, gigitan serangga, memang berkesan :). sejuk je krim so baby tak meragam bila disapu. Kalau krim yang beli di farmasi dia meragam maybe rasa pedih.

[Untuk kulit kering dan gatal]

herbal blend

Dah try ok kulit anak saya dah jadi kulit asal semula. Kulit yang kering tu dah elok. Alhamdulillah saya masih gunakan lagi sebagai losyen untuk pastikan kulit dia betul-betul lembap.

[Alergi seafood]

hb2

Malam tadi 1 badan gatal..tak tau kenapa..asalnya makan sotong..dulu makan sotong elok je, sudahnya suami tolong sapukan la kat tangan, kaki dan belakang badan..Alhamdulillah lepas sapu rasa lega tak sampai 1 minit pun…sejuk je rasa..tak la tergaru-garu dah..boleh tidur lena..

Bagaimana nak dapatkan Herbal Blend Multi-purpose Cream?

Boleh sms atau hubungi Ayu segera di 019-2440991 untuk tempahan. Harga tak sampai RM 30 pun! Sekiranya anda berada di area Banting, Jenjarom, atau Telok Panglima Garang, boleh la Ayu COD kepada anda. Jika anda jauh daripada Ayu, jangan risau, Ayu akan uruskan penghantaran sehingga ke depan pintu rumah anda! Hee 🙂

Salam mesra,

Ayu Nutrisihat 019-2440991

——————————————————————————————————————–

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

You may also like...

1 Response

  1. Info mengenai produk Herbal Blend yang menarik untuk merawat ruam lampin. Selain itu, kita juga harus berhati-hati dengan susu formula yang diberikan kepada anak kerana ada produk-produk susu formula yang boleh menyebabkan alahan kulit. Alahan kulit boleh meningkatkan risiko mendapat ruam lampin dengan lebih kerap. Sebaik-baiknya, kita memberikan susu badan kepada anak kita.
    Dr Muhammad Akbar bin Abdullah recently posted…7 Tips Rawatan SenggugutMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge