Pengalaman Best di Shaklee Convention 2017!

Assalamualaikum & Hi! πŸ™‚

Ayu nak share harini tentang SC kitorang haritu. SC ni Shaklee Convention. Ni lah hari penghargaan untuk pengedar shaklee yang layak diiktiraf sebagai Star Achiever Award(SAA).

Ada 7 kategori award untuk SAA ni, ada Car Bonus Achiever, Personal Group Growth, Business Group Growth, New Rank Achievement, Leadership Consistency, Superstar Award, and New Master Coordinator category.

Alhamdulillah, Ayu merupakan one of Star Achiever Award buat pertama kalinya! πŸ˜€

Jom kita tengok ape yang best di Shaklee Convention 2017. Banyak gambar tau ni..hehe jom kita tengok!

Ni lah award yang Ayu dapat, New Rank Achiever Award. Bila buat bisnes Shaklee, automatik husband akan terlibat secara tak langsung tau. Sebabtu husband pun kena ikut naik stage sekali.

Shaklee Convention start pukul 2.30 petang. Pagi tu, ada bas disediakan untuk melawat home office Shaklee yang baru di Sunway Geo. Konsep ambik barang dan terus masuk dalam bakul, then pegi kaunter unutk bayar.

Tapi kalau nak beli vitamin sampai 2-3 kotak besar, boleh isi borang dan terus ke kaunter untuk ambil vitamin. Best kan kan?

Ha macamni lah ruang dalam Shaklee home office. Ada 3 tingkat semunya, ni yang paling bawah.

Home office yang baru ni macam farmasi. Korang boleh masuk dan ambil mana yang berkenan. Ketahuilah anda bahawa jika sebelum pegi HQ, plan nak beli 1 vitamin je, balik nanti confirm lebih dari satu ade dalam bakul. haha

Lagi-lagi shaker biru tu, kalau tak grab mesti termimpi-mimpi tau. Tu yang tau-tau nanti dah ade dalam bakul! πŸ˜€

Ni untuk set detoks. Shaklee dan siap packing kan macamni. Boleh buat hadiah untuk kawan-kawan yang pentingkan kesihatan kan.

Makanan khas disediakan untuk Achiever Award. Tempat pun grand lagi tu, kat Fuzion Restaurant, Sunway Hotel Resort & Spa. Makan la sampai kenyang. Free kan? Exclusive lagi tu. heee

national conference

Selfie sekejap sebelum dapat award. Hiks πŸ˜€

Time ni ada special sharing daripada New Master Coordinator, which is rank tertinggi dalam Shaklee. Banyak ilmu dapat daripada sharing diorang. Kejayaan yang sebenar memang bermula dengan usaha yang tak putus asa dan pengorbanan masa dan tenaga. Tu tak termasuk bab air mata lagi tu. huhu

national conference

Masa dapat award. Yeayy! Syukur Alhamdulillah. Kejayaan pertama dalam Shaklee ni. Kena usaha lebih gigih lagi lepas ni. Target next SC nak bolot banyak award! Focus Ayu focus!

national conference

Kami lah pengedar Shaklee sah anda! Any order atau consultation tentang product Shaklee boleh terus whatsApp Ayu kat 019-2440991. Bab COD (cash on delivery) selalu di buat oleh Mr Handsome sebelah tu. Tempat COD pulak boleh baca kat sini. Tapi pos boleh kesemua negeri tau! eh, terpromote pulak :p

national conference
This award is for my team D’ Fantastic Legacy!

Kat bawah ni pulak gambar dengan my lovely Master Lyna Noh. Ni la mentor Ayu dalam bisnes Shaklee yang bagi banyak sangat tips untuk lebih fokus dan berjaya. Ayu panggil neni sebab dalam Shaklee, Master Lyna ni dah pangkat super duper upline Ayu.

national conferenceFirst time pergi Shaklee Convention, first time jugak dapat award, and Ayu rasa sangat lah seronok pegi sini. Aura dia lain macam! Sepanjang majlis berlangsung, memang fokus je untuk dengar semua sharing yang diberikan.

Paling best, Founder of iReach Family, Master Lyna Noh dan Master Zainul dijemput sebagai main speaker untuk convention ni. Bagaimana bekas engineer boleh jadi trendsetter dan buat sales berpuluh juta dalam setahun.

shaklee conventionMemula tengok sporting betul diorang ni. Sharing acah-acah berlakon, dan baru masuk point-point penting yang nak disampaikan. Sedih masa Master Lyna cerita tentang Fahry, anak mereka yang kudung sebelah kaki. Itu lah yang jadi permulaan untuk diorang terus success sampai sekarang.

Kalau korang nak baca cerita diorang, boleh download ebook Bagaimana bekas Engineer boleh buat sales berpuluh juta setahun ni. Apa yang Master Lyna & Master Zainul share masa Shaklee Convention haritu semua dibukukan dalam ebook ni. Semua SID (Shaklee Independent Distributor) digalakkan sangat baca dan hadamkan. Banyak point penting dan rahsia yang diorang cuba sampaikan.

national conference shakleeThen, ade persembahan daripada Zizan Razak. Terkekek-kekek gelak. Dia ade panggil beberapa orang untuk buat spontan berpantun 2 kerat. Habis je SC, warga ireach semua di landa demam berpantun sampai boleh wujud #ireachpantun. hahaha

Last sekali yang best tentang Shaklee Convention ni adalah ade sesi lucky draw! Grand Prize Lucky Draw untuk Star Achiever Award adalah Iphone 7 Plus tau! bulat mata Ayu dengar time dia annouce ada hadiah grand prize ni. Mana taknya, memang Ayu nak sangat nak nak nak! hahaha

And guess what?

Syukur Alhamdulillah, Ayu lah yang dapat hadiah lucky draw tu! πŸ˜€

national conferenceKisah Ayu dapat lucky draw ni ada Ayu cerita kat Facebook. Korang boleh baca kat sini tentang kisah di sebalik iphone 7 plus ni πŸ™‚

Kat bawah ni pulak, gambar dengan downline tersayang. Kak Mira Hamzah ni bekas Safety Officer di Sime Darby Plantation dan sekarang sedang mula membina kejayaan bersama Shaklee. Mama anak 4 yang hebat ni!

Ni pulak dengan kakak tersayang, kakak Ayu ni lah mak Shaklee yang membawa Ayu ke jalan ni. I love you Kak Ya! πŸ˜€

Okay, tu je coretan untuk kali ni. Semoga tahun depan Ayu masih layak lagi jadi penerima Star Achiever Award, atau mungkin Master Coordinator baru 2018? Allahumma Ameen..

Tolong doakan kejayaan Ayu dalam bisnes ni tau. Kalau korang berminat nak fokus bisnes Shaklee as part time atau full time, jomlah hubungi Ayu dan Ayu akan guide korang betul-betul. Kita buat sama-sama sampai berjaya!

Jumpa anda di angkasa kejayaan! πŸ˜€

Master to be Mohd Amin & Nurul Idayu πŸ™‚

Untuk tengok video tentang Shaklee Convention 2017 ni, boleh click link ni tau. Jangan lupa tonton ye. I’m proud to be iReach Family πŸ™‚

Shaklee Convention 2017

Seronok admin join Shaklee Convention (SC) 2017 semalam. Banyak goodies, ade artis & lucky draw barang Apple & Samsung! Walau habis lambat, puas hati tunggu sesi guest speaker utama. Siapa lagi kalau bukan pasangan si #iReachFounder.Dah macam acara Shaklee meraikan mereka berdua pula admin tengok. Siap satu-satunya yang keluar dari belakang stage, video drama preview, dapat hotel free & pencabut nombor lucky draw grand prize yang paling last.Ke sebab group #iReachShaklee ni yang paling best? πŸ€”πŸ€”πŸ€”Sambil korg fikir-fikir, meh layan video ni dulu. Video highlight SC semalam. #iReachStory #iReachSC #iReachFamily*p/s: Dan, kalau korg nak baca full speech Main Guest Speaker; Master Lyna & Master Z, KLIK link di bawah,-> http://bit.ly/2pDRVU9

η”± iReach ε‘εΈƒδΊŽ 2017εΉ΄4月29ζ—₯

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge