Dapatkan Set Berpuasa Supaya Tak Cepat Penat dan Bertenaga

Assalamualaikum & Hi!

Tik tok tik tok..lagi seminggu lebih je dah nak masuk bulan puasa. Semoga Allah panjangkan usia kita untuk berjumpa bulan Ramadhan yang penuh berkat, yang paling indah dan tenang. 🙂

Kalau kira hari nak masuk Ramadhan ni, yang tak happy nya sebab nak start kerja dah. Cuti berpantang dah habis. So jadual mengepam susu untuk Amna Nafisa kat ofis nanti bermula pada bulan puasa. Larat ke tak agaknya ye? hehe. Takpe lah, kalau tak larat, Allah memang dah bagi keringanan untuk ibu menyusu ni ketika bulan puasa. Tapi kalau boleh, nak la puasa penuh jugak. Dah lama tak dapat penuhkan puasa sejak akil baligh dulu. 🙂

Macam tau-tau je kerunsingan hati kaum ibu ni, terus Shaklee keluarkan Ramadhan Set untuk persediaan berpuasa. Yang lagi bestnya, sebab bukan ibu je boleh minum, suami, mak ayah dan anak-anak pun boleh minum jugak tau. Kalau dah terlambat bangun sahur dan tinggal beberapa minit je, boleh la goncang-goncang set Ramadhan ni dan bagi satu family minum. Cepat, mudah dan membantu memberi tenaga sepanjang hari! 😀

ramadhan setOk, menarik sangat ni. Apa yang terdapat dalam set ni?

1) Energizing Soy Protein (ESP)

  • Tak seperti soya lain di pasaran, ESP merupakan sumber soya yang bebas GMO, di mana ia tidak berubah secara genetik dan mempunyai kandungan 9 asid amino penting yang diperlukan oleh tubuh.
  • Membantu memberikan tenaga, dan mengawal rasa lapar.
  • Sangat sesuai di ambil oleh mereka yang mempunyai gastrik.
  • Bagi ibu yang menyusu anak, ESP membantu maintain kan production susu dan menjadikan susu lebih pekat.

2) Meal Shakes

  • Serbuk susu berasa vanilla yang penuh dengan khasiat vitamin dan mineral tambahan.
  • Membantu badan mendapat bekalan nutrient baru yang mencukupi sepanjang tempoh berpuasa.
  • Mengatasi masalah sembelit
  • Gabungan ESP dan Mealshake akan memberikan tenaga yang berterusan dan mengawal rasa lapar sepanjang berpuasa.

3) Performance Drink

  • Mengekalkan kandungan air di dalam badan
  • Mengandungi Opti-Lite (campuran 6 elektrolit) yang menyokong hidrasi secara optimum
  • Campuran karbohidrat unik untuk menghasilkan tenaga dengan serta merta
  • Minuman isotonik berperisa oren semulajadi yang sedap
  • Mengurangkan rasa dahaga sepanjang berpuasa

4) Lecithin

  • Membantu memecahkan lemak dan mengurangkan sembelit
  • Menguatkan memori dan daya ingatan serta mengurangkan stress
  • Mengurangkan berat badan bagi yang ingin kurus
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Mencantikkan otot dan kulit

Siapa yang memerlukan set lengkap ni?

  • Mereka yang berpuasa
  • Ibu hamil dan menyusu
  • Kanak-kanak
  • Orang dewasa
  • Mereka yang cepat lesu dan penat

Apa kata mereka yang telah mencuba set ini?

Pn Jamie Arisa ganti puasa dengan Set Berpuasa Shaklee dan beliau mendapati rasa kurang haus dan lebih bertenaga ketika bekerja di ofis.

testimoni set berpuasa

 

Puan Zainab lebih bertenaga dan mudah untuk bangun sahur serta tidak mengantuk, malah boleh mengaji pada waktu subuh. Alhamdulillah.

testimoni set puasa

 

Pn Dilla Jalil berkongsi kegembiraan bila dapat puasa dengan bertenaga tanpa gastrik lagi! 🙂

testimoni set puasa

Apa pula kata anda?

Kalau anda pun nak bertenaga ketika puasa, taknak nampak kita lembik semacam je walaupun hamil atau menyusukan anak, so dah sampai masanya hubungi Ayu segera di 019-2440991 untuk selesaikan masalah anda.

Kalau tengok suami selalu penat lepas balik kerja, anak-anak pun cepat letih dan mengantuk di sekolah, memang perlu sangat kita bekalkan mereka sajian yang memberikan tenaga. Bila mereka dah rasa kesannya, mesti diorang suka! Silap-silap, suami belanja 3 pasang baju raya terus! hehe 😀

pengedar shaklee banting, telok panglima garang, jenjarom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge