Set Kehamilan Premium Shaklee: Agar Ibu Kekal Sihat dan Cergas

Assalamualaikum..

Berita kehamilan memang sesuatu yang sangat menggembirakan, lagi-lagi bagi pasangan yang baru berkahwin. Selagi belum hamil, selagi itu la kita akan sedih bila datang period kan? Hehe..

Perubahan hormon ketika pregnant menyebabkan kita mengalami simptom-simptom kehamilan seperti loya, muntah, pening kepala, mengantuk, dan ada yang tumbuh jerawat di muka dan badan. Keadaan ini normal bagi ibu yang baru hamil, sebab tu ketika ini kena pastikan pemakanan yang seimbang supaya ibu tetap mendapat nutrisi yang sihat.

set kehamilan

Kenapa pilih Shaklee?

Pengalaman ayu sendiri, ketika pregnant Imran, ayu masuk wad selama 3 hari sebab muntah teruk dan dehydrated. Muka naik jerawat teruk, lagi la muka ni jenis berminyak. Kalau tengok cermin, rasa macam teruk sangat muka tu sampai malu nak jumpa orang. Huhu 🙁

Memang time tu ayu tercari-cari suplement yang boleh bantu kurangkan masalah tu. Then bila search, ayu kenal shaklee. Tu yang terus tertarik untuk mencuba. Alhamdulillah, dengan izin Allah, masalah mabuk teruk berkurangan, badan lebih cergas dan kurang lesu, sakit dan kejang kaki boleh dikatakan dah takde. Hehe syukur sangat. Sejak tu, ayu nak sangat bagitahu semua pregnant mom, jom la try shaklee. Jom la rasai kesan dan kelebihannya kepada diri anda sendiri. Hee 🙂

Apa yang terdapat di dalam Set Kehamilan Premium Shaklee?

 1) Vita-Lea

vitalea

  • Mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting.
  • Formula zat besi di dalam Vita-Lea amat penting untuk ibu mengandung kerana kandungan zat besi yang kurang akan menyebabkan ibu pitam, pucat, lesu, serta tidak bermaya.
  • Membantu memulihkan paras hemoglobin dalam darah. Oleh itu, ia membantu meningkatkan HB si ibu. 🙂

2) B Complex

b-complex

  • Mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuk 100% biotin dan asid folik.
  • Asid folik sangat penting sebab ianya membantu pertumbuhan sel-sel kulit baby.
  • Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru bayi serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • Untuk ibu, ia membantu mengurangkan stress, mengawal emosi dan wajah nampak berseri (i like this part! hihi).

3) Sustained Release Vita C

vitamin-C

  • Setiap tablet vitamin C bersamaan dengan 7.5 biji buah termasuk kulitnya (500mg) dan vitamin C akan dibebaskan di dalam tubuh badan secara beransur-ansur pada setiap jam.
  • Sebagai antioksidan yang membantu meningkatkan imunisasi badan buat ibu dan bayi.
  • Vitamin C juga penting untuk penyerapan zat besi dalam badan. Oleh itu, pengambilan vitamin C dan Vitalea amat penting dan sesuai di ambil bersama.

4) Energizing Soy Protein (ESP)

ESP

  • Merupakan soya non-GMO (non-genetically modified organism) dimana ia diproses pada kadar suhu yang rendah untuk meningkatkan kualiti protein di dalamnya. Kandungan soya tidak di ubah secara genetik seperti kebanyakkan soya lain yang berada di pasaran.
  • Kandungan protein membantu menambah tenaga ibu mengandung selain memberikan wajah yang cantik dan berseri.
  • Ia turut membantu dalam membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon, enzim dan antibodi serta asid amino di dalamnya bertindak untuk membentuk organ dan otot bayi.
  • Pengambilan yang konsisten insyaAllah dapat membantu mengelakkan bayi daripada eczema dan kulit yang sensitif.

5) Ostematrix

Ostematrix

  • Kalsium amat penting dalam pembentukan tulang yang sihat.
  • Ostematrix mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D, zinc, fosforus dan mineral lain seperti boron dan manganese. Jumlah kalsium dalam 1 tablet ostematrix adalah 250mg kalsium.
  • Ketika mengandung, ibu dan bayi memerlukan kalsium yang mencukupi untuk menampung keperluan bayi.
  • Kekurangan kalsium dalam tubuh boleh menyebabkan osteoporosis, sakit kaki dan pinggang, sakit gigi, serta ibu akan mudah letih dan lesu.

6) Omega Guard

Omega Guard sesuai di ambil ketika kandungan memasuki trimester kedua dan ketiga. Ini kerana, pembentukan otak bayi berkembang pada trimester ini.

Omega-guard

  • Omega Guard Shaklee mempunyai gabungan 7 spektrum terbaik termasuk DHA, EPA dan ALA.
  • DHA amat penting dalam perkembangan otak, mata serta aspek-aspek lain dalam pembentukan janin.
  • Bayi mendapat DHA daripada ibu melalui plasenta, oleh itu ibu memerlukan kandungan DHA yang mencukupi untuk keperluan ibu dan juga perkembangan fetus.
  • Omega juga membantu mengawal kolesterol dan memecahkan lemak di dalam badan. Oleh itu, ibu dapat mengawal berat badan ketika mengandung.

Pemakanan yang seimbang dan pengambilan nutrisi yang mencukupi ketika hamil amat penting untuk memastikan minda dan otak bayi berkembang dengan sempurna seperti dalam gambar di bawah.

brain-devBerapakah harga Set Hamil Premium ini?

1) Vitalea: RM 88.75 (120 biji) tahan 3-4 bulan

2) B Complex : RM 53.75 (120 biji) tahan 3-4 bulan

3) Sustained Release Vita C: RM 92.50 (180 biji) tahan 5-6 bulan

4) Ostematrix: RM 61 (120 biji) tahan 1-2 bulan

5) ESP: RM 150 (850 gram) tahan 1-2 bulan

6) Omega Guard: RM 136 (90 biji) tahan 2-3 bulan

Jumlah keseluruhan untuk full set hamil adalah RM 582. Tapi, jimat kerana setiap produk tahan lama dan hasilnya sangat memuaskan! InsyaAllah.. ^_^

Apa? Harga mahal sangat?

Eh nanti dulu! ini harga jualan yang telah ditetapkan. Kalau nak dapatkan harga kasih sayang, consultation yang berterusan, serta free gift yang special, hubungi ayu 019-2440991 dengan kadar segera. Ataupun boleh juga emailkan di amindanayu@gmail.com. Jangan malu-malu tau, ayu ni friendly orangnya. Hehe

Till then! 🙂

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge