Set Menyusu Shaklee Untuk Ibu Cergas, Cantik dan Susu Meriah!

Assalamualaikum & Hi! 🙂

Ada pembaca nutrisihat yang merupakan ibu menyusu? give me 5! kita serupaaa 😀

Ayu sedang menyusukan anak kedua yang sekarang ni baru berumur setahun. Jauh lagi perjalanan, ade setahun lagi untuk menjayakan breastfeeding journey kali ni. Seperti anak sulung, penyusuan kali ni pun Ayu masih consume lagi supplemen shaklee. Jom Ayu share apa kebaikan set ni untuk ibu-ibu semua.

Siapa yang perlukan Set Menyusu Shaklee?

  • Ibu yang bekerja dan perlu buat stok
  • Ibu yang bekerja dari rumah /suri rumah yang menyusukan anak dan perlukan tenaga extra
  • Ibu yang target nak jayakan penyusuan eksklusif selama 2 tahun
  • Ibu yang menyusukan anak dan nak kurus/ maintain berat dalam masa yang sama
  • Ibu yang selalu letih, kerap sakit pinggang dan tak cukup tidur
  • Ibu menyusu yang nak dapatkan khasiat nutrisi terbaik untuk anak melalui susu ibu
  • Ibu yang dah mengamalkan konsep penyusuan yang betul tetapi susu kelihatan cair dan berat anak tak naik
  • Ibu yang nak banyakkan susu untuk penuhi demand anak

Apakah yang terdapat dalam set menyusu?

Sebagai pengguna supplemen Shaklee sepanjang menyusukan kedua-dua anak, Imran dan Amna, Ayu sangat galakkan pengambilan full set penyusuan untuk support keperluan ibu dan baby.

Dalam full set ibu menyusu, ada 6 supplemen utama yang diperlukan bagi mendapatkan khasiat dan kebaikannya secara menyeluruh.

1. ESP

  • Memberi tenaga tambahan buat ibu dan beri rasa kenyang yang lebih lama.
  • Menggalakkan penghasilan susu ibu yang lebih berkualiti dan berkhasiat
  • Membekalkan protein dan asid amino yang diperlukan untuk ibu dan baby
  • Membantu penghasilan susu yang lebih pekat dan meriah
  • Bonus: kulit ibu lebih cerah sekata dan baby kelihatan gebu insyaAllah 🙂

2. Ostemarix

  • Membekalkan kalsium, magnesium, vitamin D dan mineral lain yang diperlukan untuk kepadatan tulang ibu dan baby.
  • kalsium dan magnesium membantu mengurangkan sakit pinggang lebih-lebih lagi bila baby kerap menyusu pada waktu malam.
  • Memberikan tidur yang berkualiti dan lebih lena buat ibu.
  • Membantu mengelakkan sembelit dan melancarkan proses pembuangan. 🙂

3. Vitalea

  • multivitamin yang menampung kekurangan nutrisi dalam badan. Lebih-lebih lagi bila ibu makan makanan yang kurang berkhasiat.dan bernutrisi.
  • memberikan tenaga buat ibu.
  • Penting dalam pengasilan susu yang berkualiti tinggi dan kaya dengan nutrisi.

4. B Complex

  • Membekalkan kesemua jenis vitamin B dan asid folik untuk keperluan badan kita.
  • Membantu menukarkan makanan kepada tenaga. B complex sesuai ambik pagi lepas breakfast.
  • Membantu merehatkan saraf dan mengawal stress.
  • Ibu menjadi lebih fokus dan tenang serta mengelakkan daripada meroyan dan kemurungan.

5. Vitamin C

  • Membantu menguatkan antibodi ibu dan baby.
  • Menyokong kesihatan tulang, gusi dan gigi yang sihat.
  • Mengurangkan potensi ibu demam, dan selsema.
  • Bonusnya, kulit ibu lebih cantik dan cerah kerana vitamin C juga diperlukan untuk kecantikan kulit.

6. Alfalfa

  • Membantu banyakkan susu ibu dan bertindak sebagai milkbooster apabila digabungkan bersama konsep penyusuan yang betul.
  • Bertindak sebagai agen detoks yang membantu menurunkan berat badan ibu.
  • Bonus untuk ibu, alfalfa membantu merapatkan miss V seperti sebelum bersalin. Mesti suami sayang lebih nanti 😀

Jom kita tengok testimoni pulak.

“Saya berkenalan dengan ESP semasa pregnant anak ke-2 dan menyusu anak pertama. Memang ajaib ni, lepas consume saya perasan anak mengemping lagi. Menyusu kejap dah lena. Yang bestnya malam-malam tak perlu nak bangun 2 3 kali menyusu. Anak Shaklee memang lain sikit dari yang lain, sedikit tembam dan behave. Senang nak handle.”

 

Testimoni lain boleh tengok kat sini: Lagi testimoni set menyusu.

Kalau anda ada ciri-ciri yang Ayu sebutkan tu, jom segera hubungi Ayu di 019-2440991 sebelum suami pulak suruh campur susu formula. Yela, mesti dia kesian tengok isteri yang cepat letih dan kurang rehat ni. InsyaAllah dengan konsep penyusuan yang betul, susu ibu akan lebih banyak dan berkualiti 🙂

Harga terbaik dan consultation istimewa menanti anda! 🙂

pengedar shaklee banting, telok panglima garang, jenjarom

 

TUNGGU DULU!

Rebut peluang menjadi ahli Shaklee hanya dengan RM 79.50! Nikmatilah penjimatan pembelian produk Shaklee dengan harga yang cukup istimewa! 😀 😀

daftar ahli shakleeJangan lupa baca sini untuk tahu tips berpuasa bagi ibu menyusu.  🙂

Lagi baca sini untuk tahu 5 sebab utama kenapa pentingnya supplemen untuk ibu menyusu.

Jumpa lagi! ^_^

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge