Vita-Lea For Children: Gula-gula Sedap dan Berkhasiat

Assalamualaikum..

Sebagai ibu, kita mesti nak berikan yang terbaik untuk anak kita kan.. Lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan makanan. Bab makanan ni selalu jadi out of our control. Sebab kita dah jaga pemakanan dia kat rumah, tapi bila kat rumah pengasuh, taska, atau sekolah, dia boleh terpengaruh dengan dunia sekelilingnya.

Kanak-kanak sekarang dah suka makan makanan segera, junk foods, minum pun nak air yang manis-manis, air bikarbonat.. Lagi-lagi anak yang memilih makan (picky eater), lagi la susah nak pastikan makanan yang diambil benar-benar berkhasiat.

vitalea for children

Berita baik untuk semua ibu prihatin, Shaklee ada menyediakan vitamin khas untuk kanak-kanak iaitu Vita-lea for children! Bentuknya bulat dan berperisa anggur, memang sesuai untuk kanak-kanak. Vita-lea ni jenis vitamin yang boleh dikunyah. Kalau Imran, bagi sebiji pun tak cukup. Selalunya lepas bagi kat dia, Ayu akan terus sorokkan botol vitamin tu supaya dia tak minta lagi. Hehe

Kat sini Ayu nak kongsikan apa yang menarik tentang vita-lea for children ni.

vitalea for children

image ihsan google. 🙂

1) Membekalkan 18 jenis vitamin dan mineral yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.

  • Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B di mana multivitamin lain mungkin tidak ada.
  • Mengandungi kalsium, magnesium, zinc dan pelbagai mineral lain.

2) Formula yang diperbaharui berbanding yang dulu, dan tentunya lebih terbaik!

vitalea for children formulation

3) Menggunakan bahan semulajadi seperti pemanis xylitol yang menghalang daripada kerosakan gigi.

4) Multivitamin terbaik buat kanak-kanak, menyediakan nutrient yang diperlukan untuk tumbesaran kanak-kanak.

perbezaan vitalea for children dengan multivitamin lain

5) Tanpa pemanis dan pengawet tiruan, bebas gluten dan berperisa anggur yang sangat sedap.

6) Sesuai untuk kanak-kanak yang tidak gemarkan sayur.

anak tak suka makan sayur

Ibu-ibu boleh berikan anak anda multivitamin ini untuk pastikan si manja anda mendapat khasiat dan nutrisi yang secukupnya. Di samping tu, teruskan berusaha mempelbagaikan jenis masakan sayur supaya anak anda gemarkannya!

Siapa Yang Perlukan Multivitamin ini?

  • Anak yang kurang selera makan
  • Anak yang suka makan makanan ringan
  • Anak yang mempunyai sistem imunisasi badan yang lemah
  • Anak yang kurang makan makanan berkhasiat
  • Anak yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap hidangan)
  • Anak yang tak suka makan sayur (vita lea ada vitamin k – bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)
  • Anak yang selalu jatuh sakit
  • Anak yang kurang aktif

Bagaimanakan cara pengambilannya?

Untuk kanak-kanak 1 tahun – 3 tahun: 1 biji sehari

Untuk kanak-kanak 4 tahun – 12 tahun: 2 biji sehari

Memperkenalkan model utama Vita-lea for children, Muhammad Imran! Hehe

vitalea for children

Untuk sebarang pertanyaan ataupun untuk tempahan, boleh segera hubungi Ayu untuk mendapatkan info tentang vitamin ini. 🙂

Salam sayang,

Ayu nutrisihat 019-2440991

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge